Προστατευτείτε απο τον κορωνοϊό. Φοράτε μάσκες, κρατήστε αποστάσεις, αποφύγετε συμφόρηση.

Banner 1

Την οριστική απόφαση για την έναρξη δρομολογίων εμπορικών αμαξοστοιχιών από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τα Σκόπια και τη Σόφια εντός του Μαρτίου του 2014 έλαβαν σήμερα σε κοινή σύσκεψη τους στην Αθήνα οι πρόεδροι της ΟΛΘ Α.Ε  Σ. Αγγελούδης,  του ΟΣΕ  Π. Θεοφανόπουλος και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ  Α. Ζηλιασκόπουλος. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάσθηκαν όλα τα πρακτικά θέματα που σχετίζονται με τα δρομολόγια (υποδομές, τιμολόγια, κ.λπ.) ώστε τα πάντα γύρω από το θέμα να έχουν ξεκαθαρίσει εντός του Ιανουαρίου.

Εν συνεχεία θα κληθούν για διαβουλεύσεις οι εκπρόσωποι των ναυτιλιακών και μεταφορικών επιχειρήσεων, οι οποίοι θα κληθούν να αξιοποιήσουν για τη μεταφορά φορτίων τα νέα δρομολόγια.

Μετά το τέλος της σημερινής σύσκεψης ο κ. Αγγελούδης ευχαρίστησε τον κ. Θεοφανόπουλο και τον κ. Ζηλιασκόπουλο για την ανταπόκριση τους στην υλοποίηση των δρομολογίων, κάτι που αποτελούσε αίτημα της αγοράς. «Η σιδηροδρομική διασύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τις δύο αυτές βαλκανικές πρωτεύουσες θα αναβαθμίσει την αξία των συνδυασμένων μεταφορών στην περιοχή», κατέληξε  ο κ. Αγγελούδης.