Banner 1

Νέα

Η ΟΛΘ ΑΕ, σε σχέση με την πρόσφατη Απόφαση του κ. Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την κατάργηση της Γ΄ βάρδιας του Α’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης, και ύστερα από αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων, επισημαίνει τα εξής:

  1. Η μεγάλη επένδυση της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της ΟΛΘ ΑΕ στηρίχθηκε στην αυτονόητη προϋπόθεση ότι το Ελληνικό Δημόσιο παρέχει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τη λειτουργία του Λιμένα της Θεσσαλονίκης σε 24ωρη βάση.
  2. Η κατάργηση της Γ’ βάρδιας λειτουργίας του Α’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης δημιουργεί εξ αντικειμένου ουσιαστικά λειτουργικά προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών της ΟΛΘ ΑΕ. Κατά συνέπεια, η εφαρμογή της εν λόγω Απόφασης πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ανακληθεί άμεσα.
  3. Η ΟΛΘ ΑΕ έχει προχωρήσει στην υλοποίηση ενός προγράμματος εκτάκτων επενδύσεων για την κατασκευή των απαιτούμενων έργων, την προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού, που ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε το αργότερο μέχρι τις 31 Μαρτίου 2019 τα προς εξαγωγή Εμπορευματοκιβώτια να αποθηκεύονται προσωρινά εντός του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ).
  4. Παράλληλα, η Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ, σε πρόσφατη συνάντηση με τον κ. Διοικητή της ΑΑΔΕ, ζήτησε την ουσιαστική ενίσχυση του διατιθέμενου προσωπικού του Α’ Τελωνείου για την εξυπηρέτηση των αιχμών λειτουργίας της Πύλης 16 κατά τη διάρκεια της Α’ και Β΄ βάρδιας. Αναμένεται η ΑΑΔΕ να ανταποκριθεί στο συγκεκριμένο αίτημα.

Η Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την ασύλληπτη τραγωδία που προκάλεσαν οι φονικές πυρκαγιές στην περιοχή της Αττικής και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Τις δύσκολες αυτές στιγμές η σκέψη όλων μας είναι στους ανθρώπους που χάθηκαν μέσα στις φλόγες, στους συγγενείς τους, στους τραυματίες και σε αυτούς που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται μέσα σε λίγες ώρες.

Η ΟΛΘ ΑΕ βρίσκεται στο πλευρό των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας και, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης, κατέθεσε χρηματικό ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Το υπό κυπριακή σημαία κρουαζιερόπλοιο «Salamis Filoxenia» καταπλέει  τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, στις 8 π.μ., στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με 606 επιβάτες και 228 άτομα πλήρωμα.

Το πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν τουρίστες κυρίως από την Κύπρο, τη Ρουμανία και την Αυστραλία, έρχεται από την Σκιάθο και θα παραμείνει στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης για 16 ώρες. Για τους επιβάτες έχουν προγραμματιστεί οργανωμένες περιηγήσεις στην πόλη.

Το κρουαζιερόπλοιο θα αποπλεύσει στις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης με προορισμό τη Χίο, ενώ το εξαήμερο ταξίδι του ολοκληρώνεται την Πέμπτη 5 Ιουλίου, οπότε και θα καταπλεύσει στο Λιμάνι της Λεμεσού.

Την Ετήσια Οικονομική Έκθεση της Eταιρικής Xρήσης 2017 και τη διανομή Mερίσματος ύψους 0,45 ανά μετοχή ενέκρινε, μεταξύ άλλων, η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΟΛΘ ΑΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018, στη Θεσσαλονίκη.

Στη Γενική Συνέλευση, όπου εκπροσωπήθηκε το 78,42% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΘ ΑΕ, έγινε παρουσίαση των δραστηριοτήτων της Εταιρείας και των οικονομικών αποτελεσμάτων της Eταιρικής Xρήσης του 2017. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, ο κύκλος εργασιών κατέγραψε αύξηση κατά 12,84% το 2017 και ανήλθε σε € 54,2 εκατ. έναντι των € 48,1 εκατ. του 2016. Τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε € 12,5 εκατ. έναντι των € 21,1 εκατ. του 2016 παρουσιάζοντας μείωση 40,83% , ενώ μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα € 7,2 εκατ. έναντι των € 14,1 εκατ. του 2016 σημειώνοντας μείωση 48,57%. Η εικόνα αποδίδεται στη σημαντική αύξηση των αποσβέσεων, λόγω της επανεκτίμησης της ωφέλιμης ζωής του μηχανολογικού εξοπλισμού, στην απομείωση της αξίας υποχρησιμοποιούμενων περιουσιακών στοιχείων και στη σημαντική αύξηση των προβλέψεων, οι οποίες απηχούν με ρεαλιστικό τρόπο την επισφάλεια απαιτήσεων.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, κ. Σωτήρης Θεοφάνης, αναφέρθηκε στις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της Εταιρείας, η οποία εισέρχεται σε μία περίοδο αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού. «Η νέα Διοίκηση, που ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Μάρτιο, κατέγραψε την υφιστάμενη κατάσταση σε όλους τους τομείς και διαθέτει μία σαφή και ρεαλιστική εικόνα για την κατάσταση της Eταιρείας. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι πρώτοι διαγωνισμοί για την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού χειρισμού φορτίων, ενώ η προσπάθεια που καταβάλλεται για την βελτίωση της λειτουργίας της ΟΛΘ ΑΕ έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Το πρώτο πεντάμηνο του 2018 η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων (σε TEUs) παρουσιάζει αύξηση 10%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, γεγονός που μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον. Με βάση την πορεία του πενταμήνου, εκτιμάται ότι η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων θα προσεγγίσει το ύψος των 430.000-435.000 ΤΕUs μέχρι το τέλος του έτους. Η υλοποίηση του προγράμματος των Υποχρεωτικών Επενδύσεων ύψους 180 εκατ. ευρώ, που θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό, πιστεύουμε ότι θα προσδώσει νέα δυναμική στο Λιμένα Θεσσαλονίκης. Εφόσον επιταχυνθούν και ολοκληρωθούν σύντομα οι διαδικασίες της ωρίμανσής του, θα επιδιώξουμε να ολοκληρώσουμε το Έργο της Επέκτασης του 6ου Προβλήτα, που αποτελεί και τον πυρήνα του Επενδυτικού μας Προγράμματος, σε περίπου 4,5 έτη, δηλαδή πολύ νωρίτερα από τις συμβατικές μας υποχρεώσεις», δήλωσε ο κ. Θεοφάνης.

Η Διοικητική Ομάδα της ΟΛΘ ΑΕ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του Jacques R. Saadé, Ιδρυτή και Προέδρου του Ομίλου CMA CGM.

O Jacques R. Saadé απoτέλεσε παγκόσμια φυσιογνωμία που συνέβαλε καθοριστικά στη διαμόρφωση του κλάδου των μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων και διακρίθηκε για την βαθιά ενόρασή του στο συγκεκριμένο κλάδο. Το έργο και οι ιδέες του θα εξακολουθούν και στο μέλλον να καθορίζουν αποφασιστικά τον κλάδο της Ναυτιλίας Τακτικών Γραμμών.

Εκφράζουμε στους οικείους του και στη μεγάλη οικογένεια της CMA CGM τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Στην κορυφαία διεθνή ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2018», που ανοίγει τις πύλες της σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουνίου, στις 7 μ.μ., στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στην Αθήνα, συμμετέχει η ΟΛΘ ΑΕ.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, που θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 8 Ιουνίου, η ΟΛΘ ΑΕ θα παρουσιάσει τις δραστηριότητες και τις προοπτικές ανάπτυξης του Λιμένα Θεσσαλονίκης, καθώς και το σχέδιο των επενδυτών για τον εκσυγχρονισμό του.

Στο περίπτερο της ΟΛΘ ΑΕ, που θα βρίσκεται στο Stand 2.359 (Αίθουσα 2), οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις προτεραιότητες, που έχει θέσει η νέα Διοίκηση και αφορούν, μεταξύ άλλων, την αναδιοργάνωση της Εταιρείας και την ανάπτυξη πελατο-κεντρικής προσέγγισης, την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού χειρισμού φορτίων, καθώς και την έναρξη των υποχρεωτικών επενδύσεων ύψους 180 εκατ. ευρώ το συντομότερο δυνατό. Κεντρική θέση στο πρόγραμμα των υποχρεωτικών επενδύσεων κατέχουν η επέκταση του 6ου Προβλήτα κατά 440 μέτρα με βάθος 16,5 μέτρα και η δημιουργία της αναγκαίας υποδομής, ώστε το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης να μπορεί να υποδεχτεί μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεγέθους «New Panamax», δηλαδή πλοία που μεταφέρουν 10.000-14.000 TEUS, και να προσελκύσει κύριες γραμμές.

Να σημειωθεί ότι συνολικά 1.920 εκθέτες από 92 χώρες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του στα φετινά Ποσειδώνια, το μεγαλύτερο ναυτιλιακό γεγονός στον κόσμο, που γιορτάζει τα 50 χρόνια του.