Banner 1

Νέα

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν σήμερα, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΘ ΑΕ μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο διοίκησης του Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ, κ. Κωνσταντίνος Μέλλιος και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτριος Μακρής ευχαρίστησαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για τη μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία τους και ευχήθηκαν σε όλους καλή χρονιά με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία. «Παρά τις δύσκολες συνθήκες των τελευταίων ετών, η ΟΛΘ ΑΕ παρουσιάζει σήμερα υψηλή κερδοφορία, ισχυρή ρευστότητα και μηδενικό δανεισμό. Με τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησής της να εισέρχεται στο τελικό στάδιο, η εταιρεία βρίσκεται στο κατώφλι μίας νέας εποχής με ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές», επισήμανε ο κ. Μέλλιος.

Το φλουρί κέρδισε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου κ. Παναγιώτης Καρδαράς.

Με εκπροσώπους της εταιρείας South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) Limited και στελέχη της Terminal Link SAS συναντήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ κ. Κωνσταντίνος Μέλλιος, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτριος Μακρής, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος Ρούτος και στελέχη της εταιρείας στο κτίριο διοίκησης του Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν το μέλος του ΔΣ της South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) Ltd κ. Σωτήρης Θεοφάνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Terminal Link SAS και μέλος ΔΣ της SEGT Ltd, κ. Boris Wenzel, τα στελέχη της Terminal Link SAS κ.κ. Rui Pinto και Marc Riondel και ο νομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Γιώργος Παπαχρήστου. Να σημειωθεί ότι στις 21 Δεκεμβρίου 2017 υπογράφτηκε η σύμβαση πώλησης του 67% των μετοχών της ΟΛΘ ΑΕ στην   South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) Limited, την εταιρεία που σύστησε η ένωση του προτιμητέου επενδυτή «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link SAS».

Κατά τη διάρκεια της επίσημης συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και με αμοιβαία διάθεση συνεργασίας, οι εκπρόσωποι της εταιρείας ενημερώθηκαν για τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και συμβατικού φορτίου και για θέματα λειτουργικής και επιχειρησιακής φύσης. Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων για βασικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Λιμένα της Θεσσαλονίκης το επόμενο διάστημα.

Όπως τόνισε ο κ. Μέλλιος, το 2017 καταγράφηκε ρεκόρ δεκαετίας και η δεύτερη καλύτερη επίδοση της τελευταίας 20ετίας  στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων (πάνω από 400.000 TEUs), παρά τη συνεχιζόμενη απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων στη νυχτερινή βάρδια της Πύλης 16 του Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο κ. Μακρής ανέδειξε τα ζητήματα-«κλειδιά» της επόμενης περιόδου για τη βιώσιμη ανάπτυξη του Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Στο τέλος της συνάντησης συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν νέες συσκέψεις το επόμενο διάστημα για την εξέταση των θεμάτων που αφορούν την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγκατάστασης του στρατηγικού επενδυτή.

Με ρεκόρ δεκαετίας στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων έκλεισε το 2017 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς διακινήθηκαν  περισσότερα από 400.000 ΤEUs.  Η ΟΛΘ ΑΕ πέτυχε την δεύτερη καλύτερη επίδοση της τελευταίας 20ετίας  (διακίνηση 401.746  TEUs), σημειώνοντας παράλληλα σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2016.

Σήμερα, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Κωνσταντίνος Μέλλιος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, κ. Δημήτρης Μακρής συνεχάρησαν τα στελέχη και τους εργαζόμενους της εταιρείας για το  ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, το οποίο επετεύχθη παρά τις αρνητικές συνέπειες της απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων στη νυχτερινή βάρδια της  Πύλης 16 του Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται πως σημαντική αύξηση καταγράφηκε το 2017 και στη διακίνηση συμβατικού φορτίου, σε σύγκριση με το 2016.

Ο κ. Μακρής τόνισε πως «η ΟΛΘ ΑΕ, συνεχίζοντας τη στενή συνεργασία με τους ναυτικούς πράκτορες, τους εκτελωνιστές και τους εμπλεκόμενους φορείς της λιμενικής κοινότητας, επιδιώκει σταθερά την ενίσχυση της θέσης του Λιμένα της Θεσσαλονίκης στη λιμενική αγορά της περιοχής».

Το κρουαζιερόπλοιο «Marina» καταπλέει σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στις 9 π.μ., στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με 1.220 επιβάτες και 800 άτομα πλήρωμα.

Το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο μεταφέρει τουρίστες κυρίως από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Μ. Βρετανία, έρχεται από τη Σαντορίνη και «δένει» για πρώτη φορά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου θα παραμείνει για οκτώ ώρες. Για τους επιβάτες έχουν προγραμματιστεί οργανωμένες περιηγήσεις στην πόλη και επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Βεργίνας, της Πέλλας και του Δίου.

Το κρουαζιερόπλοιο  θα αποπλεύσει στις 5 μ.μ. από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με προορισμό τον Βόλο, ενώ το ταξίδι του ολοκληρώνεται το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, οπότε και θα προσεγγίσει το λιμάνι του Πειραιά.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΘ ΑΕ εκφράζει τη βαθιά οδύνη του για την απώλεια του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και πρώην προέδρου του ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ, Γιάννη Παντή.

Ως πρόεδρος του ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ, ο Γιάννης Παντής εργάστηκε με πάθος και αφοσίωση για τη σύσφιξη των σχέσεων του λιμανιού με τους φορείς και την κοινωνία της πόλης σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για το μέλλον της εταιρίας. Με ευαισθησία και όραμα έθεσε τις βάσεις για την ανάδειξη του Ιστορικού Αρχείου της ΟΛΘ ΑΕ. Σήμερα συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο για τη διάσωση και προβολή της ιστορίας του Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΘ ΑΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγο, στο γιο και στους οικείους του εκλιπόντος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΘ ΑΕ σήμερα, 12 Οκτωβρίου 2017, αποφασίστηκε ομόφωνα:

  1. Αντί στεφάνου, να κατατεθεί χρηματικό ποσό σε λογαριασμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης για την προστασία του περιβάλλοντος WWF Ελλάς
  2. Να δημοσιευτεί το ψήφισμα αυτό στον Τύπο και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρίας

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΛΘ ΑΕ

To Λιμένα της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, ο βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), κ. Franke Schwabe, συνοδευόμενος από την αναπληρώτρια Γενική Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Anita Englert-Zerbin και συνεργάτες του.

Το μέλος του Γερμανικού Κοινοβουλίου υποδέχτηκαν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΘ ΑΕ, κ. Κωνσταντίνος Μέλλιος και ο αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος Ρούτος.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, τονίστηκε η σημασία του Λιμένα της Θεσσαλονίκης για την εμπορική και οικονομική δραστηριότητα των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στο Master Plan (2016-2040), που ενέκρινε η Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ, αποτυπώνεται ο στρατηγικός στόχος της αναβάθμισης του Λιμένα σε μεσαίας κατηγορίας στην παγκόσμια κατάταξη, όπως ανέφερε ο κ. Μέλλιος διευκρινίζοντας πως «για να συμβεί αυτό θα πρέπει να κατακτήσει τις αγορές χωρών των Βαλκανίων σε ακτίνα 600 χιλιομέτρων».

Παράλληλα, η Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ τόνισε την ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων για την οδική και σιδηροδρομική σύνδεση του Λιμένα με τα κεντρικά δίκτυα μεταφορών, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην αυξημένη διακίνηση φορτίων.

O κ. Schwabe έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία ιδιωτικοποίησης του Λιμένα Θεσσαλονίκης μετά και την ανακήρυξη της ένωσης των εταιριών «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link SAS» ως προτιμώμενου επενδυτή για την απόκτηση του 67% των μετοχών της ΟΛΘ ΑΕ.

Οι κ.κ. Μέλλιος και Ρούτος, αφού αναφέρθηκαν στους υψηλούς δείκτες κερδοφορίας, στο μηδενικό δανεισμό της εταιρίας και στα εργασιακά θέματα, παρουσίασαν στις προοπτικές ανάπτυξης του Λιμένα μετά την εγκατάσταση του στρατηγικού επενδυτή τους επόμενους μήνες. Να σημειωθεί πως η σύμβαση παραχώρησης προβλέπει ελάχιστους δείκτες διακίνησης φορτίων και υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 180 εκατ. ευρώ σε βάθος επταετίας, από τις οποίες εκτιμάται ότι θα προκύψουν πολλαπλά οφέλη τόσο για την οικονομία της Θεσσαλονίκης όσο και της Κεντρικής Μακεδονίας.