Banner 1

Νέα

Τα κρουαζιερόπλοια “Astoria” και “Silver Cloud” καταπλέουν την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου, στις 07.00, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Το “Astoria” έρχεται από τον Βόλο με 416 Γάλλους τουρίστες και 266 άτομα πλήρωμα και αναχωρεί για Καβάλα στις 15.00.

Το “Silver Cloud”, με 140 επιβάτες, θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις 23.00, οπότε και θα συνεχίσει το ταξίδι του για Σκιάθο.

Δύο ακόμα κρουαζιερόπλοια, το MSC Opera και το MV Minerva, θα καταπλεύσουν στις 24 Οκτωβρίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Το κρουαζιερόπλοιο «MSC Opera» που κατέπλευσε σήμερα, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, υποδέχτηκε η διοίκηση της Ο.Λ.Θ. Α.Ε. Το «MSC Opera» έφτασε το πρωί στη Θεσσαλονίκη με 2126 επιβάτες 20 διαφορετικών εθνικοτήτων και 738 άτομα πλήρωμα, σε μία περίοδο εξαιρετικά σημαντική για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

Τον πλοίαρχο κ. Ραφαέλε Πόντι, τον υποπλοίαρχο κ. Ντομπριβόγιε Ντσούκοβιτς και τη Διευθύντρια του γραφείου της Mediterranean Shipping Company Greece SA, στη Θεσσαλονίκη, κ. Ελενα Ντοντόροβα, υποδέχτηκαν στο κτίριο της διοίκησης ο Πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ κ. Κώστας Μέλλιος και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτρης Μακρής εκφράζοντας τη σημασία που έχει για την ΟΛΘ ΑΕ η συνεργασία με μεγάλες και υψηλού κύρους εταιρίες κρουαζιέρας, όπως η MSC.

Έγινε ουσιαστικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προκειμένου η ΟΛΘ ΑΕ να πετύχει το στρατηγικό της στόχο που είναι να αποτελέσει η Θεσσαλονίκη σημαντικό προορισμό κρουαζιέρας.
Η κ. Ντοντόροβα εξήρε την πρόοδο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια από το λιμάνι σχετικά με την εξυπηρέτηση μεγάλων κρουαζιερόπλοιων και επισήμανε την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών του επιβατικού σταθμού.

Ο κ. Μέλλιος δήλωσε ότι υλοποιείται σχέδιο για την αναβάθμιση του Λιμένα ούτως ώστε να μπει η Θεσσαλονίκη στο χάρτη ως εναλλακτικός προορισμός κρουαζιέρας.Το κρουαζιερόπλοιο «MSC Opera» καταπλέει αύριο, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, στις 8.30, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με 2126 επιβάτες και 738 άτομα πλήρωμα. To MSC Opera έρχεται από τον Πειραιά με επιβάτες που προέρχονται κυρίως από Ευρωπαϊκές χώρες, όπως την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ελβετία. Το πρόγραμμα των επιβατών του MSC Opera προβλέπει εκδρομή στο Δίον, ξεναγήσεις στην πόλη και αναχώρηση στις 19.00 για το λιμάνι της Κωστάντζας. Υπενθυμίζεται ότι ο Οκτώβριος είναι ο μήνας με τις περισσότερες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εννέα συνολικά.

Το επόμενο κρουαζιερόπλοιο που αναμένεται στο λιμάνι της πόλης είναι το Silver Cloud.

 

Η Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ υποδέχτηκε σήμερα πολυπληθή αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζοντας μία πρωτοβουλία στενότερης συνεργασίας προς όφελος των επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για το μέλλον του Λιμένα και των προοπτικών που δημιουργούνται για τις επιχειρήσεις της περιοχής.

 Ο Πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ κ. Κώστας Μέλλιος, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος Ρούτος και το μέλος του ΔΣ κ. Πάνος Καρδαράς ο οποίος είναι και επιστημονικός σύμβουλος και μέλος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών, υποδέχτηκαν τον Πρόεδρο του Συνδέσμου και της Ομοσπονδίας, κ. Ιωάννη Μανδρίνο, με την αντιπροσωπεία των δύο φορέων.

Η Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ ενημέρωσε τους εκπροσώπους των επαγγελματιών και των εμπόρων της Θεσσαλονίκης για την πορεία παραχώρησης του Λιμένα ενώ αναλύθηκαν τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που θα προκύψουν από τις επενδύσεις τόσο για την οικονομία της Θεσσαλονίκης όσο και της ευρύτερης περιοχής.

 Οι φορείς συμφώνησαν στη στενότερη συνεργασία μεταξύ της ΟΛΘ ΑΕ, του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ελλάδος και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών -Εμπόρων Θεσσαλονίκης με στόχο να προαχθούν οι σκοποί των δύο οργανώσεων προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τον κρίσιμο κορμό ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας.

photo

 

 

Το «Prinsendam» καταπλέει την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στις 07.00, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με 782 επιβάτες και 452 άτομα πλήρωμα.

Το κρουαζιερόπλοιο έρχεται από τον Βόλο και θα αναχωρήσει την ίδια μέρα, στις 17.00, με προορισμό τη Μύρινα.

Η πλειοψηφία των επιβατών είναι από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία. Αρκετοί από αυτούς έχουν προγραμματίσει εκδρομές στο Δίον, στον Όλυμπο και σε αρχαιολογικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής ενώ οι περισσότεροι προβλέπεται να περιηγηθούν στην πόλη είτε με οργανωμένες ξεναγήσεις, είτε ανεξάρτητα.

Το “Rhapsody of the Seas” καταπλέει αύριο, στις 09.00, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζοντας το μήνα με τις περισσότερες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στην πόλη. To «Rhapsody of the Seas” φτάνει από τον Πειραιά με 2.044* επιβάτες και αναμένεται να αναχωρήσει για το Κουσάντασι στις 17.00. Η πλειοψηφία των επιβατών είναι από τη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Αρκετοί από αυτούς έχουν προγραμματίσει εκδρομές στο Δίον και στη Βεργίνα ενώ οι περισσότεροι προβλέπεται να περιηγηθούν στην πόλη είτε με οργανωμένες ξεναγήσεις, είτε ανεξάρτητα.

Τον Οκτώβριο αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης εννέα κρουαζιερόπλοια με πρώτο το “Rhapsody of the Seas” και επόμενο το “Astoria”, στις 2 Οκτωβρίου, το οποίο θα διανυκτερεύσει στην πόλη.

Το “Astoria” έχει μακρά ιστορία στο χώρο της κρουαζιέρας καθώς ως υπερωκεάνιο ξεκίνησε πριν δεκαετίες το ταξίδι από Σουηδία προς ΗΠΑ. Το “Astoria” θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη από τον Βόλο, την Κυριακή, στις 08.00 με 370 επιβάτες, κυρίως Γάλλους. Το κρουαζιερόπλοιο θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη, θα αποβιβάσει τους επιβάτες από τον Βόλο και θα αποπλεύσει την Τρίτη με νέα κρουαζιέρα έχοντας το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως αφετηρία (Home Port) αναχωρώντας, στις 19.00, για Βόλο με 200 επιβάτες.*

*στοιχεία από το Πρακτορείο Paladjian World Ltd