Banner 1

Νέα

Στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής της ΟΛΘ ΑΕ το Διοικητικό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση ενέκρινε τη διενέργεια Ανοικτού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών για την αποκατάσταση και επανάχρηση των Σταβλικών Εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου του Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Οι Σταβλικές Εγκαταστάσεις βρίσκονται κοντά στην Πύλη 8 του λιμανιού επί της οδού 26ης Οκτωβρίου. Μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο καταλαμβάνουν συνολική έκταση 20 στρεμμάτων και υφίστανται με τη συγκεκριμένη χρήση από το 1904, έτος ίδρυσης και του Λιμένα. Με βάση το master plan της εταιρίας, επιδίωξη της διοίκησης είναι να αναδιαμορφωθούν σε θερμοκοιτίδα start ups, διαφυλάττοντας το διατηρητέο χαρακτήρα των κτισμάτων, αλλά δίνοντας πεδίο ανάδειξης καινοτόμων επιχειρηματικών δράσεων που θα συνδέονται με το λιμάνι και θα αποτελούν ενεργή πύλη επικοινωνίας με την οικονομική δραστηριότητα και τις επιχειρήσεις της πόλης.

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η διατύπωση ιδεών για τη συντήρηση, αποκατάσταση και ανάπλαση των κτιρίων και του περιβάλλοντα χώρου της περιοχής που καταλαμβάνουν οι Σταβλικές Εγκαταστάσεις, ώστε να την μετατρέψουν σε λειτουργικά και αισθητικά άρτια έκταση πολιτισμού, ήπιων εμπορικών δραστηριοτήτων και αναψυχής, που θα καλύπτουν κυρίως τις ανάγκες λειτουργίας των νέων χρήσεων για τις καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες που θα φιλοξενούν.

Σημειώνεται ότι οι Σταβλικές Εγκαταστάσεις του Λιμένα Θεσσαλονίκης έχουν χαρακτηριστεί, μαζί με το ιστορικό κέντρο της πόλης ως ιστορικός τόπος και ο περιβάλλων χώρος των κτισμάτων έχει οριστεί ως ζώνη προστασίας μέχρι τα όρια της υπάρχουσας περίφραξης.

Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης θα δημοσιευτεί το προσεχές χρονικό διάστημα, βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών της ΟΛΘ ΑΕ και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρίας (www.thpa.gr).

[Φωτογραφίες]

Μετά την απόφαση της συνέχισης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΟΛΘ ΑΕ στις 8/7/2016 έγινε εκλογή νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας σε αντικατάσταση παραιτηθέντων μελών και εκλέχθηκε ως νέο μέλος ο κ. Δημήτριος Ρούτος, συμπληρώνοντας την ενδεκαμελή σύνθεση του Δ.Σ..

Το Διοικητικό Συμβούλιο, σε συνεδρίασή του μετά τη Γενική Συνέλευση, συγκροτήθηκε σε σώμα και εξέλεξε τον κ. Κωνσταντίνο Μέλλιο Πρόεδρο του Δ.Σ., μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρο, και τον κ. Δημήτριο Ρούτο Αντιπρόεδρο του Δ.Σ.

Το νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΘ ΑΕ, κ. Ρούτος, έχει μεταπτυχιακό στις Οικονομικές και Πολιτικές σπουδές, ήταν τραπεζικό στέλεχος σε διευθυντικές θέσεις στις τράπεζες FBB, Ελληνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Κεντρική Τράπεζα Ελλάδος, ABN AMRO Bank και Bank of America, ενώ έχει διατελέσει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Εγνατία Οδός ΑΕ».

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

 • Κωνσταντίνος Μέλλιος
  Πρόεδρος  ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ, μη εκτελεστικό μέλος

 • Δημήτριος Μακρής
  Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος

 • Δημήτριος Ρούτος
  Αντιπρόεδρος ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

 • Άγγελος Βλάχος
  Μη εκτελεστικό μέλος

 • Παναγιώτης Καρδαράς
  Μη εκτελεστικό μέλος

 • Δημήτριος Μπίκας
  Μη εκτελεστικό μέλος

 • Γεώργιος Τοζίδης
  Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

 • Λάζαρος Τανταλίδης
  Εκπρόσωπος των εργαζομένων, μη εκτελεστικό μέλος

 • Δημήτριος Θηρίου
  Εκπρόσωπος των Λιμενεργατών, μη εκτελεστικό μέλος

 • Γεώργιος Δημαρέλος
  Εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

 • Κωνσταντίνος Καρούλης
  Εκπρόσωπος της Ο.Κ.Ε., ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

Μέλη της Επιτροπής Ελέγχου

 • Δημήτριος Ρούτος
 • Γεώργιος Τοζίδης
 • Γεώργιος Δημαρέλος

Το κρουαζιερόπλοιο “Sea Cloud”, προερχόμενο από την Καβάλα, θα καταφτάσει τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, στις 8:00, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Στο πλοίο θα επιβαίνουν 41 επιβάτες, οι οποίοι και θα αποβιβαστούν.

Το “Sea Cloud” θα αναχωρήσει στις 18:00, οπότε και θα επιβιβαστούν 41 νέοι  επιβάτες με προορισμό τη Σκόπελο.

Το επόμενο κρουαζιερόπλοιο που αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στις 30 Ιουλίου, είναι το “Rhapsody of the Seas”.

Το κρουαζιερόπλοιο “Silver Spirit”, προερχόμενο από τον Βόλο, αναμένεται αύριο, Τρίτη 28 Ιουνίου, στις 8:00, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Στο πλοίο επιβαίνουν 331 επιβάτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονται από τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και την Αυστραλία και 356 μέλη πληρώματος.

Το “Silver Wind” θα παραμείνει στο λιμάνι μέχρι τις 19:00 οπότε και θα αναχωρήσει για τη Λήμνο.

Η Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ ενημερώνει το κοινό και τους ενδιαφερόμενους φορείς και επαγγελματίες, ότι από την πρωινή βάρδια του Σαββάτου 25.06.2016 θα αρχίσει να εξυπηρετεί πλοία και φορτία, μετά την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Με επιστολές έχουν ήδη ενημερωθεί οι φορείς, ενώ έχει γίνει αντίστοιχη επικοινωνία με πελάτες της εταιρίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ήδη εγκρίνει την απαλλαγή των επιπλέον αποθηκευτικών δικαιωμάτων για όλα τα εμπορεύματα, καθώς και των δικαιωμάτων προσόρμισης και παραβολής, για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η ΟΛΘ ΑΕ θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν με αμεσότητα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που προέκυψαν από την απεργία.

Το κρουαζιερόπλοιο “Rhapsody of the Seas”, προερχόμενο από τον Πειραιά,  θα καταπλεύσει αύριο, στις 09.00, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Το “Rhapsody of the Seas” είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια που θα υποδεχτεί φέτος το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Στο πλοίο επιβαίνουν 2134 επιβάτες από την Αυστραλία, το Μεξικό, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιαπωνία και πολλές άλλες χώρες, ενώ τα μέλη του πληρώματος φτάνουν τα 803 άτομα.

Το “Rhapsody of the Seas” θα αποπλεύσει στις 17.00 με προορισμό το Κουσάντασι.