Skip to main content
Αναζήτηση
Ενδιαφέρον Σέρβων επιχειρηματιών
για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Δεκεμβρίου επίσκεψη στο Βελιγράδι στελεχών της διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας Στέλιο Αγγελούδη.  Στόχος ήταν η  διερεύνηση  των δυνατοτήτων της αγοράς της Σερβίας, που στην ουσία παραμένει μέχρι σήμερα αναξιοποίητη από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου η αντιπροσωπεία της ΟΛΘ συναντήθηκε με το Σύνδεσμο Διαμεταφορέων & Logistics Σερβίας, το Σύνδεσμο Οδικών Μεταφορών και το Εμπορικό Επιμελητήριο Σερβίας. Επίσης, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με τη συμμετοχή 150 Σέρβων επιχειρηματιών κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τα πλεονεκτήματα και οι δυνατότητες  του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. 

Στις επαφές του στην πρωτεύουσα της Σερβίας ο κ. Αγγελούδης τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να εξελιχθεί σε ένα βασικό λιμάνι της χώρας, ιδιαίτερα των νοτιότερων περιοχών. Αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ΟΛΘ ΑΕ, όπως είναι η μείωση των τιμολογίων της για τα in transit εμπορευματοκιβώτια – μείωση 20% στο κόστος εναπόθεσης και παραλαβής από το Σ.ΕΜΠΟ και αύξηση 50% στην αποθηκευτική ατέλεια. Οι ρυθμίσεις αυτές καθιστούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης άκρως ανταγωνιστικό, έναντι των υπολοίπων θαλασσίων εισόδων που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν την αγορά της Σερβίας, δηλαδή του Μπαρ στο Μαυροβούνιο και του Κόπερ στη Σλοβενία. Επίσης, ο κ. Αγγελούδης ανέπτυξε το σχεδιασμό της διοίκησης για την ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης προς όφελος των πελατών του. Ειδικότερα ο πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ σημείωσε ότι ο διεθνής διαγωνισμός για την επέκταση της 6ης προβλήτας έχει ήδη προκηρυχθεί, το έργο θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2011 και θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2015, οπότε η δυναμικότητα του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων θα αυξηθεί στα 1,2 εκατομμύρια TEUs το χρόνο, ενώ στο λιμάνι θα «πιάνουν» και μεγαλύτερα πλοία. Αυτή η εξέλιξη, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της απευθείας σύνδεσης του λιμανιού με την Εγνατία οδό, τη βελτίωση της παροχής των σιδηροδρομικών υπηρεσιών και την αναβάθμιση των τελωνειακών και ελεγκτικών διαδικασιών στα υπό διαμετακόμιση transit φορτία θα καταστήσουν τη Θεσσαλονίκη ιδανική πύλη για το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο της Σερβίας.

Από σερβικής πλευράς το ενδιαφέρον υπήρξε μεγάλο και κατεγράφη από τις δεκάδες διευκρινιστικές ερωτήσεις που δέχθηκαν τα στελέχη της ΟΛΘ, ενώ ο πρόεδρος του επιμελητηρίου του Νις θα επισκεφθεί σύντομα της Θεσσαλονίκη για να επεκτείνει τις επαφές του και να ενημερωθεί επί τόπου για τα θέματα του λιμανιού.

Θεσσαλονίκη, 20 Δεκεμβρίου 2010

IMG_4698
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΟΛΘ ΑΕ με τη διοίκησητου Εμπορικού Επιμελητηρίου Σερβίας στο Βελιγράδι

IMG_5148
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Στέλιος Αγγελούδης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στη σχετική ημερίδα στο Βελιγράδι

IMG_5155
Πυκνό ήταν το ακροατήριο της ημερίδας για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι

Close Menu