Banner 1

Νέα

«Με  τη συμμετοχή της ΟΛΘ ΑΕ στην παγκόσμια έκθεση κρουαζιέρας στο Μαϊάμι των ΗΠΑ η Θεσσαλονίκη έκανε το πρώτο βήμα για να μπει σε προορισμούς που δεν ήταν μέχρι σήμερα. Η πόλη συζητήθηκε στις επαφές που κάναμε με τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου, ορισμένες από τις οποίες θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη για να ενημερωθούν από κοντά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα πάμε εμείς για να κάνουμε μια πιο αναλυτική παρουσίαση. Εκείνο που απαιτείται είναι συστηματική δουλειά και συνεργασία απ’ όλους τους φορείς της πόλης».

Με αυτό τον τρόπο συνοψίζει την εμπειρία από τη συμμετοχή της ΟΛΘ ΑΕ στη Seatrade Cruise Shipping Miami, που πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου, ο Στέλιος Αγγελούδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Μιλώντας σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011 στους δημοσιογράφους ο κ. Αγγελούδης ανέφερε ότι στο Μαϊάμι συναντήθηκε με εκπροσώπους των εταιριών Norwegian Cruise Line, MSC Cruises, Seabourn Cruise Line, Louis Cruises, Royal Caribbean International, Costa Cruises και Celebrity Cruises καθώς και με την MedCruises, τον μεσογειακό οργανισμό των λιμένων που δέχονται κρουαζιερόπλοια.

Επίσης, σε συνεννόηση με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ο κ. Αγγελούδης προώθησε τη διαδικασία αδελφοποίησης του δήμου Θεσσαλονίκης με το δήμο του Μαϊάμι.
Όπως υπενθύμισε ο κ. Αγγελούδης, η ΟΛΘ Α.Ε., τους τελευταίους μήνες έχει πάρει τις εξής πρωτοβουλίες για το θέμα της προσέλκυσης κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης:

  • Πρώτον, συνεργασία με το δήμο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τον Εμπορικό Σύλλογο για την προβολή της πόλης και της ευρύτερης περιοχής ως προορισμό κρουαζιέρας.
  • Δεύτερον, έκδοση ειδικού εντύπου για τις δυνατότητες του λιμανιού να υποδεχτεί κρουαζιερόπλοια και το ενδιαφέρον της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας για τους ξένους τουρίστες.
  • Τρίτον, επίσκεψη στο Ισραήλ όπου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εταιρίες που διοργανώνουν κρουαζιέρες στη Μεσόγειο.
  • Τέταρτον, συμμετοχή στην έκθεση του Μαϊάμι.

Παράλληλα στις δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ ανακοίνωσε ότι ο φάκελος με τη μελέτη για τη χωροθέτηση μαρίνας σκαφών στην Α΄ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης έχει ήδη προωθηθεί στην αρμόδια γενική γραμματεία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, ώστε το έργο να δημοπρατηθεί. Ταυτόχρονα, εξήγησε τη διαδικασία με βάση την οποία το ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ κατακύρωσε το αποτέλεσμα του μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο της επέκτασης του κρηπιδώματος 26 του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ) της 6ης προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης στην εταιρία «Μοχλός ΑΕ», που προσέφερε μέση έκπτωση 50,97%.

Θεσσαλονίκη, 21 Μαρτίου 2011

Ερμηνευτικές απαντήσεις επί άρθρων της Διακήρυξης ΠΡ.Φ.155/2011 [pdf]

Θεσσαλονίκη, 18 Μαρτίου 2011 

Συνέντευξη Τύπου με βασικά θέματα τα αποτελέσματα της αποστολής της ΟΛΘ ΑΕ στην έκθεση κρουαζιέρας του Μαϊάμι και την προώθηση του έργου της επέκτασης της 6ης προβλήτας θα παραχωρήσει την προσεχή Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Στέλιος Αγγελούδης. 
Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί στις 11 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. της ΟΛΘ ΑΕ, στο κτίριο διοίκησης της εταιρίας στην Α΄ προβλήτα. 

Για την ΟΛΘ ΑΕ
Γραφείο Τύπου

 

 

Όροι πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια πρωτογενών ελαιολιπαντικών, αντιψυκτικού, και υγρών φρένων, για την κάλυψη των αναγκών του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της Ο.Λ.Θ. Α.Ε. για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους (1.4.2011 - 31.3.2012) [pdf]

 

Η Ο.Λ.Θ. αε ανακοινώνει, ότι σήμερα Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας σε προγραμματισμένη συνεδρίαση του, κατακύρωσε το αποτέλεσμα του μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου για την επέκταση του 26 κρηπιδώματος του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων της 6ης προβλήτας του λιμένα, στην εργοληπτική επιχείρηση « ΜΟΧΛΟΣ ΑΕ », η οποία υπέβαλε τη μικρότερη προσφορά με μέση έκπτωση 50,97%.

Περίληψη Διακήρυξης ΠΡ.Φ.161/2011, ανοικτού διαγωνισμού, για την επιλογή Αναδόχου του έργου για την «Προμήθεια, Εγκατάσταση και Παραμετροποίηση Λογισμικού Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων (ERP) και Συστήματος Επιχειρηματικής Ευφυΐας (BI) της ΟΛΘ Α.Ε.»  (pdf)